Violenţa în şcoală se face conştient sau inconştient, fizic, verbal sau material. Agresivitatea este dirijată de gândire, iar violenţa de acţiune. Violenţele se manifestă sub diferite forme: dispreţul, umilirea, sfidarea politeţei, absentarea de la ore, dar şi ironizare, poreclire, bruscare, pălmuire, lovire cu diferite obiecte sau chiar înjunghiere. Violenţa are o arie mult mai largă. Astfel, unii copii devin victime ale societăţii, ale familiei. Uneori, violenţa naşte violenţă şi cele mai expuse persoane sunt femeile şi copiii.
Temă de meditat: ce facem noi pentru a evita violenţa, pentru a o îndepărta sau pentru a sprijini victimele acesteia?
La aceste întrebări, elevii de la Şcoala Lunca Cetăţuii s-au grăbit să răspundă, participând la concursuri de desene şi de postere, organizate de prof. psiholog Livia Căilean.
Misiunea juriului a fost dificilă, având de selectat cele mai valoroase lucrări din cele 100 de desene şi 8 postere cu tematică indicată. La secţiunea '' Desen individual'' s-au acordat următoarele premii:
Premiul I
Vuza Bogdan clasa a VII a A
Puşcaşu Roxana clasa a V a A
Tabără Codruţa clasa a III a A
Premiul II
Amanar Mălina clasa I B
Enache Patricia clasa a VII a A
Premiul special
Drăguţ Andrei clasa a VI a A
Premii postere
clasa a VIIa A
clasa a VIII a B
Timp de o săptămână elevii au purtat ecusoane cu inscripţii adecvate momentului şi au vizionat filme care se încadrau în tematică.